Hanne og Ståle på Myrdammen

Trygg styring eller helt ny kurs for Rælingen?

Rælingen Arbeiderparti går til valg på fortsatt trygg styring og utvikling av Rælingen. Alle undersøkelser viser at Rælingen bruker ressursene effektivt, og at vi jevnt over har gode tjenester til innbyggerne. Vi skulle gjerne hatt flere penger, hvilken kommune skulle ikke det? Men de eneste reelle lokale grepene vi har for å kraftig øke inntektene er enten sterk økning i antallet boliger, langt ut over det som er planlagt, eller å innføre eiendomsskatt. Vi går ikke til valg på noen av delene.

Gode resultater

Vi går til valg på å videreføre den politiske linjen som har gitt oss stabilt gode resultater over tid: en balansert vekst og solide tjenester. Det har gitt oss nok en plassering blant landets 15 % beste kommuner i Kommunebarometeret 2023, den mest omfattende kommunemålingen. Vi er i Agenda Kaupangs kommuneindeks vist til som en av landet mest effektive kommuner. Der kobles kvalitet på tjenester med ressursbruk.Vi har lave kommunale avgifter.

Økonomisk kontroll

Hva så med kommunens økonomiske situasjon? Det er god økonomisk styring, vi gikk i fjor nok en gang med overskudd. Vi har økt disposisjonsfondet vårt gjennom de siste årene. Det gir oss en økonomisk buffer i en tid med store investeringer og internasjonal økonomisk usikkerhet.

Som andre vekstkommuner er gjelda vår relativt høy. Det er fordi vi har gjort investeringer i vår felles velferd, ikke minst innen skoler og helse. Det har også en økonomisk verdi for kommunen. Samtidig har Rælingen under styring av Ap og samarbeidspartier blitt en av landets mest attraktive kommuner. Det gir økte inntekter.

Fortsatt utvikling

Vi går til valg på fortsatt utvikling, trygg styring og gjennomføringskraft, fordi det gir best tjenester til innbyggerne.

Opposisjonen, synliggjort ved Høyre og Frp, sier selv de går til valg på en helt ny kurs for Rælingen. De svarer i NRKs valgomat at de vil vurdere å selge kommunens barnehager og øke graden av privatisering innen omsorgen. De har svart at de ønsker en ny runde med «naboprat om kommunesammenslåing», og at de vil at de vil vurdere å selge Ravinen. Jeg er enig i at dette vil være en ny kurs for Rælingen. Men det er, etter mitt syn, ikke en god kurs. Forslagene er verken god økonomi eller god utvikling av tjenestene våre. Det er ikke god økonomi i å selge barnehagene eller Ravinen, for så å leie de tilbake. Hadde det vært gunstig hadde flere huseiere gjort det samme, men det ønsker de færreste.

Valget i Rælingen er et tydelig retningsvalg. Vi mener resultatene fra de foregående år tilsier fortsatt stø kurs. Det er naturligvis ting vi skal bli bedre på, men hovedbildet er at vi har en positiv utvikling. Stem for trygg styring av Rælingen. Godt valg!

Ståle Grøtte, ordfører i Rælingen (Ap)