Sterk satsing på idrett

– Idrett er en veldig viktig plattform for integrering, mestring og tilhørighet, sier Lars Martinussen.Av: Morten Sjølli 

Han er kommunestyrerepresentant for Ap og medlem av kulturutvalget.– Et eksempel er fotballklubbene, som har ikke mindre enn åtte prosent av kommunens snart 19 000 innbyggere som aktive medlemmer! Lars framhever særlig Marikollen Idrettspark som et sted for mange typer breddeidrett, både for topputøvere og familier. På et relativt lite område finner vi fotballbaner, alpinanlegg, hoppbakker, langrennsanlegg, skatepark, idrettshall, sandvolleyballbane og en stor nærmiljøpark.

– Utviklingen av hele idrettsparken er med på å legge til rette for at våre innbyggere, nye som gamle, skal føle seg velkomne og ha det bra, sier Lars.I Rælingen ser man et meget godt samspill mellom kommunen og frivilligheten. Det som investeres i anlegg, er tuftet på ønsker fra foreninger og ildsjeler, som kjenner behovene. I alpinanlegget er det over flere år kjørt på tusenvis av lass med fyllmasse. En kan spørre seg om hvorfor det er så viktig å utvide med nye traseer?– Den gamle bakken har en begrenset lengde og variasjon for skiløperne, påpeker Lars.– Med utbyggingen vil man få totalt fem nedfarter og tre heiser, noe som utvider bruksområdet både for klubbens utøvere og andre. Det blir tilbud for både topp, bredde og familier!STORSATSING: – Marikollen Idrettspark er et eldorado for idrettsutøvere, sier Lars Martinussen, kommunestyrerepresentant (Ap).

Lars Martinussen