EN PARTISEKRETÆR OG TO ORDFØRERE:  Rælingen Ap sto som vertskap for årsmøtet 15.mars i Arbeiderbevegelsens Historielag i Akershus. Fra venstre Martin Kolberg, Ståle Grøtte og Øivind Sand. (Foto: Halfdan Karlsen).

Martin Kolberg i Rælingen: – Sterke fellesskap er forutsetningen for demokrati og velferd.

– Sterke fellesskap er forutsetningen for demokrati og velferd, sa tidligere partisekretær Martin Kolberg (Ap) tirsdag 15.mars til 32 frammøtte fra talerstolen i kommunestyresalen, da Rælingen Ap sto som vertskap for årsmøtet 15.mars i Arbeiderbevegelsens Historielag i Akershus.

– Fellesskapet er den grunnmuren vi skal bygge på, fortsatte Martin. Han holdt et glitrende foredrag om sosialdemokratiets historiske misjon, å bygge og trygge velferdssamfunnet.

Ikke minst også i dag, å ta ansvaret for overgangen til grønn økonomi. For å hindre utviklingen av nye forskjeller. Det var alvor og nerve i ordene han brukte, og de frammøtte fulgte intenst med.

Anledningen var årsmøte i Arbeiderbevegelsens Historielag i Akershus. Det ble under møtet samlet inn 3500 kroner til Flyktninghjelpens arbeid for Ukraina.

Historielaget har innpå 200 enkeltmedlemmer og 34 foreningsmedlemmer, og lagets formål er å fremme kunnskap om arbeiderhistorie og bidra til levende arbeiderkultur.

Øyerendagen, arbeiderbevegelsens kulturdag på Fetsund Lenser, er viktig i dette arbeidet. I år arrangeres Øyerendagen søndag 12.juni, der Arbeiderbevegelsens kulturpris deles ut.

I 2021 hadde laget historiekveld på Folkets Hus i Lillestrøm, der Lars Borgersrud fortalte om kommunistenes motstandskamp i Norge under krigen.

I september hadde laget medlemstur til Kongsvinger, der vi møtte Elias Akselsen som fortalte om undertrykking og trakassering av tatere. Temaet ble fulgt opp med artikkel i årboka som laget gir ut.

I år arrangerer laget studietur til Finland 28.august til 1.september, der vi møter representanter for sosialdemokratene, Vänsterförbundet og finsk fagbevegelse. Og besøker arbeidermuseum og arbeiderteater i Tampere.

Vi er et aktivt lag og har plass til flere medlemmer, både enkeltmedlemmer og foreninger! Vårt motto er «Historien er grunnlaget for utvikling av framtida». Viktig for oss alle.

Halfdan Karlsen 

Leder, Arbeiderbevegelsens Historielag i Akershus

EN PARTISEKRETÆR OG TO ORDFØRERE:  Rælingen Ap sto som vertskap for årsmøtet 15.mars i Arbeiderbevegelsens Historielag i Akershus. Fra venstre Martin Kolberg, Ståle Grøtte og Øivind Sand. (Foto: Halfdan Karlsen).

EN PARTISEKRETÆR OG TO ORDFØRERE: Rælingen Ap sto som vertskap for årsmøtet 15.mars i Arbeiderbevegelsens Historielag i Akershus. Fra venstre Martin Kolberg, Ståle Grøtte og Øivind Sand. (Foto: Halfdan Karlsen).