Eventyrlig anlegg med kjempemuligheter

– Når totalanlegget står ferdig vil det framstå som et eventyrlig anlegg med kjempemuligheter for ski, fotball, volleyball og områder for lek og moro, sier Nils Svensøy (Ap).

Av: Halfdan Karlsen

Han er leder av kommunens faste byggekomite og vararepresentant i kommunestyret. Og han er leder av Rælingen Skiklubb, som i mange år har gått ivrig inn for et utvidet idrettsanlegg i Marikollen.

Det er planlagt tre nye slalom-traséer nordvest for eksisterende trasé, ny 5 km langrennsløype mot sørøst med 2,5 km asfaltert trasé for rulleski, langrennsstadion og tre små rekrutteringsbakker for hopp – til erstatning for den store Marikollbakken som nå er revet.

– Anleggsarbeidet i alpinbakken begynte i fjor, forteller Nils Svensøy.

– Det er Feiring Bruk som står for massedeponiet i åssiden over Marikollen. Det vil over en femårsperiode bli kjørt på godt over en million kubikk ren masse, for å utjevne terrenget så det passer for brukervennlige slalombakker med høy sikkerhet, forteller han.

Investeringene i slalom-anlegget alene er på 25-30 millioner kroner, delvis finansiert av spillemidler. Inntekter fra massedeponiet og spillemidler som Rælingen skiklubb blir tildelt, vil i sin helhet medgå til investeringer i anlegget.

Det er jo slik at entreprenører må betale for å bli kvitt overskuddsmasse, så dette er en vinn-vinn-situasjon for idretten i Rælingen.

– Marikollen idrettspark blir et eventyrlig anlegg. Alpinanlegget alene vil få betydelig mer kapasitet med fire nedfarter og tre heiser. Hele området vil framstå som et multi-idrettsanlegg for så mange sportstyper som mulig: fotball, langrenn, hopp, alpint, sykkel, sier Nils og peker på nærmiljø- og aktivitetsområdet ved Marikollen ungdomsskole som et viktig tilskudd til det hele.

Nils Svensøy