- Det er ikke rettferdig

– Det er ikke rettferdig. Og det er feil prioritering. Slik forklarer Ståle Grøtte, Rælingen Aps nestleder og kandidat på stortingslista, hvorfor Ap sier nei til å gjøre flere med store formuer til nullskatteytere.

– Den norske modellen bygger på et rettferdig skattesystem. Et system der de som har mest bidrar noe mer over skatteseddelen. Dermed utjevner vi forskjeller samtidig som vi får råd til et godt velferdssystem for alle, sier Grøtte.

Han viser til en rekke rapporter som viser at forskjellene i Norge øker, men at dagens regjering ikke tar utfordringene på alvor.

- Høyre og Frp bryter med vår tradisjon for å bruke politikk til å utjevne forskjeller. Det mener jeg vi ikke skal godta, sier han.

I Dagbladet 5. september forklarer statsminister Erna Solberg konsekvensene av Høyre skattepolitikk med uttalelsen: "Ikke til å unngå at rike får mest".

- Dette handler naturligvis om hva man vil. Med Aps skatteopplegg vil 3 av 4 få lavere eller omtrent samme skatt som i dag. Mens de som har mest vil måtte bidra litt mer, fordi det er rettferdig. Dessuten vil vi få mer til skole, helse og omsorg for alle, avslutter Grøtte

Ståle Grøtte valgkamp Blystadlia